Χάσατε τη βαλίτσα σας; Τα βήματα που πρέπει να κάνετε

Πλήθος κόσμου ταξιδεύει καθημερινά σε ολόκληρο τον πλανήτη σε διάφορους προορισμούς, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που σε κάποιο αεροπορικό σας ταξίδι μπορεί να χάσετε τη βαλίτσα σας.

Σε αυτήν λοιπόν την περίπτωση, πηγαίνετε στο Γραφείο Απολεσθεισών Αποσκευών, όπου θα σας ενημερώσουν για τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τη Δήλωση Απώλειας Αποσκευής, στην οποία θα περιγράψετε τον τύπο της βαλίτσας.

Οι αεροπορικές εταιρείες συστήνουν να έχετε μαζί σας όσο το δυνατόν περισσότερες αποδείξεις αγοράς των αντικειμένων που βρίσκονται στη βαλίτσα.

Αν η αποσκευή σας εντοπιστεί γρήγορα και φορτωθεί στην επόμενη πτήση, τότε η αεροπορική εταιρεία θα σας την παραδώσει εκεί όπου έχετε επιλέξει εντός ολίγων ωρών.

Επίσης, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες προβλέπουν ένα χρηματικό ποσό προκειμένου να αγοράσετε είδη πρώτης ανάγκης ή αποζημίωση για τις αγορές που κάνατε προκειμένου να καλύψετε τις απώλειες.

Αυτό όμως, συνήθως συμβαίνει στην περίπτωση που βρίσκεστε σε μακρινό προορισμό και πάντοτε εξαρτάται από την αεροπορική εταιρεία.

Επισημαίνεται πως τα χρήματα της αποζημίωσης συνήθως δεν είναι σημαντικά, ωστόσο για να μπορέσετε να πάρετε την όποια αποζημίωση, θα πρέπει εκτός από τη δήλωση απώλειας, να έχετε καταθέσει και έγγραφη αξίωση αποζημίωσης.

Που «πηγαίνουν» οι χαμένες αποσκευές;

Εάν έχεις αναρωτηθεί που μπορεί να έχει πάει η βαλίτσα σου, η απορία σου λύνεται σε μόλις λίγες γραμμές.

Οι χαμένες βαλίτσες πηγαίνουν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τις αεροπορικές εταιρείες να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ταιριάξουν τις αποσκευές που δεν έχουν παραληφθεί με τις περιγραφές και τα στοιχεία πελατών τους.

Ωστόσο, μετά από 90 ημέρες, νομικά οι αποσκευές και το περιεχόμενό τους, περνούν στην κατοχή των αεροπορικών εταιρειών, ενώ ο επιβάτης λαμβάνει από την αεροπορική εταιρεία μια σχετική αποζημίωση συνήθως χαμηλότερη από την αξία των αντικειμένων που έχασε.

Διαβάστε ακόμη:

Airbnb: Τα βήματα για μια πετυχημένη επιλογή καταλύματος

Όταν η φύση κάνει θαύματα… Η άγνωστη φυσική πισίνα στη Μάνη (vid)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *