Είσαι «εραστής» του κρασιού; Σου παρουσιάζουμε το Art Space στη Σαντορίνη

Γράφει ο Γιάννης Βρανάς,

Το οινοποιείο Αrt Space είναι μια ωδή στον μαγικό κόσμο του κρασιού, ένας χώρος ποτισμένος με τα αρώματα του οίνου που σε ταξιδεύει σε μία άλλη εποχή, φιλοδοξώντας να υπηρετήσει την εικαστική τέχνη και την τέχνη του κρασιού.

Το Art Space στην Έξω γωνιά της Σαντορίνης δεν επιδιώκει απλώς να διαφυλάξει την ιστορική μνήμη, αλλά παλεύει να τη διατηρήσει ζωντανή.

Η επίσκεψη στο Art Space σε ταξιδεύει στον χρόνο μέσα απ’ το παλιό αποστακτήριο και οινοποιείο.

Ακούς και μαθαίνεις για ιστορίες τρύγων και καλοκαιριών και στο τέλος έρχεται η γευστική δοκιμή των κρασιών για να ολοκληρωθεί αυτή η εμπειρία με τον καλύτερο τρόπο.

Με φόντο τα εικαστικά έργα που το καθένα κρύβει και μια ιστορία, το Art Space συνεχίζει από το 1999 μέχρι και σήμερα την εικαστική του δραστηριότητα.

Ένας μοναδικός χώρος που όμοιος του δεν υπάρχει στο νησί, καθώς συνδυάζει την ιστορία του οίνου και την τέχνη με θαυμαστό τρόπο.

Φέτος έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενεί σημαντικά έργα από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Πάνω από 250 κορυφαίοι καλλιτέχνες εμπιστεύθηκαν τα έργα τους και οι υπόσκαφοι χώροι πλημμύρισαν με χρώμα και εικαστικές φιγούρες.

Στο παλιό οινοποιείο του 1861 εκτίθενται αντιπροσωπευτικά έργα σύγχρονης ζωγραφικής και γλυπτικής, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη σύχρονη ελληνική τέχνη.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισκέφτηκαν φέτος το καλοκαίρι το Art Space και έχουν μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις, ιδίως από τη φιλοξενία και τον καλαίσθητο χώρο.

Δοκιμάσαμε τα υψηλής ποιότητας κρασιά και ταξιδέψαμε σε μια άλλη εποχή

Ένα μοναδικό εικαστικό κέντρο στους υπόσκαφους χώρους ενός παλιού οινοποιείου ανοίγει τις πόρτες του και σε περιμένει. Η επίσκεψη στο Art Space στη Σαντορίνη είναι μια διαφορετική εμπειρία.

Κατά την περιήγησή του, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τη ναυαρχίδα του σαντορινιού κρασιού.

Ο οικοδεσπότης του οινοποιείου με γνώση και μεράκι ξεναγεί τους επισκέπτες στον χώρο που συνδυάζει την τέχνη της οινοποιείας με την ιστορία του νησιού και τη ζωγραφική.

Αυτό που θα σε συναρπάσει είναι η μεγάλη ποικιλία σε κρασιά, και φυσικά η δυνατότητα να τα δοκιμάσεις.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα κρασιά της Σαντορίνης ήταν και είναι περιζήτητα. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όσοι επισκέπτονται τον χώρο φεύγουν εντυπωσιασμένοι και γεμάτοι συναισθήματα.

Eάν και εσύ είσαι λάτρης του κρασιού και θες να δεις κάτι διαφορετικό, μια βόλτα στο Art Space, σίγουρα θα σε αποζημιώσει.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί ο Σεπτέμβρης είναι ο ιδανικότερος μήνας για διακοπές;

Κάμπινγκ κοντά στην Αθήνα: Εσύ που θα στήσεις τη σκηνή σου;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...