Εξερευνήστε τον κρυμμένο παράδεισο στον κόλπο του Αγίου Όρους

Εξωτική ομορφιά, μπάνιο στα τιρκουάζ νερά που λόγω της λευκής άμμου του βυθού, δημιουργούν μια «Γαλάζια Λίμνη», αυτός είναι ο παράδεισος στην Χαλκιδική και ειδικότερα στον κόλπο του Αγίου Όρους.

Φυσικά, μιλάμε για τα Δρένια ή όπως τα αποκαλούν οι ντόπιοι Γαϊδουρονήσια. Βρίσκονται ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα έξι νησιών, που βρίσκονται νότια της Αμουλιανής.

Οι ονομασίες τους προέρχονται από το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος, ενώ τα μικρότερα έχουν ονομασίες όπως Ελιά, Φέτη, Άρτεμις και Πέννα.

Τα Δρένια φημίζονται για τις πανέμορφες αμμουδιές, τα γαλάζια νερά που κόβουν την ανάσα. Εδώ, θα απολύσετε το μπάνιο, ενώ για εσάς που λατρεύετε τις φωτογραφίες, οι λήψεις από ψηλά, δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε στον απόλυτο εξωτικό προορισμό.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο, ότι οι travellers του Instagram ανεβάζουν συνεχώς φωτογραφίες από τον επίγειο αυτόν παράδεισο.

Η «Γαλάζια Λίμνη« της Χαλκιδικής όπως αποκαλείται, αποτελεί τον ιδανικό προοσρισμό, ειδικά για όσους διαμένουν στη Βόρεια Ελλάδα, για μια κοντινή εξόρμηση.

Μιας λοιπόν που το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ, για εσάς που επιθυμείτε μια ξεχωριστή εμπειρία και εξερεύνηση σε νέα μέρη, τα Δρένια, θα σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές, θα θαυμάσετε το μεγαλείο της φύσης και θα κολυμπήσετε σε πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά.

Η διαδρομή

Τα νησάκια Δρένια βρίσκονται απέναντι από την Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή, στον κόλπο του Αγίου Όρους και η απόσταση τους είναι γύρω στα 2 ναυτικά μίλια.

Μπορείτε να πάτε με καραβάκι που υπάρχει στο λιμάνι της Ουρανούπολης και σε περίπου 15-20  λεπτά θα έχετε φτάσει στα μαγευτικά νησιά. Απόσταση Θεσσαλονίκη- Ουρανούπολη 1 ώρα και 45 λεπτά.

Ιδανικός προορισμός για κατάδυση

Η κατάδυση σε αυτο το μέρος, όπως και σε όλη την χώρα είναι μια συγκλονιστική εμπειρία. Η ξεχωριστή μορφολογία του βυθού και ο ανεξάντλητος υποθαλάσσιος πλούτος την καθιστούν μοναδική.

Οι λάτρεις της θάλασσας και των θαλάσσιων σπορ, θα ξετρελαθούν με τις καταδύσεις και την εξερεύνηση του βυθού, και δη με την ελεύθερη κατάδυση, στην οποία ο δύτης καταδύεται αυτόνομα, χωρίς όμως να φέρει καταδυτικό αναπνευστικό εξοπλισμό.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί η Αμοργός είναι η ομορφότερη των Κυκλάδων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...