Τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην παραλία

Μια επίσκεψη στην παραλία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αναγκαία αλλά η αγαπημένη μας συνήθεια μπορεί να επιφυλάσσει κινδύνους.

Τι πρέπει να προσέχουμε για να μην μετατραπεί μια διασκεδαστική μέρα σε μια εφιαλτική;

Αυτά είναι τα 5 tips για το τι να προσέξετε στην παραλία

Ήλιος και εγκαύματα

Το πιο βασικό και επιβλαβές σημείο που πρέπει να προσέξετε σε ένα μπάνιο σας στην παραλία είναι η ηλιακή ακτινοβολία. Πολλές φορές όταν κολυμπάμε και δροσιζόμαστε δεν καταλαβαίνουμε τη δύναμη του ήλιου. Ειδικά όταν βγαίνουμε από τη θάλασσα στην ξαπλώστρα μας νιώθουμε ακόμα τη δροσιά του νερού πάνω μας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την έκθεσή μας στον ήλιο ακόμα και όταν είμαστε μέσα στη θάλασσα αλλά και στην ξαπλώστρα μας. Ο πιο βασικός κανόνας είναι να επιλέξουμε ένα καλό αντιηλιακό και αν παραμείνουμε για αρκετές ώρες στην παραλία να επαναλάβουμε επαλείψεις στο σώμα μας. Ακόμα είναι σημαντικό να βουτάμε το κεφάλι μας στο νερό για να αποφύγουμε πιθανή θερμοπληξία.

Προσοχή στο φαγητό πριν το κολύμπι

Μην φανείτε απερίσκεπτοι καταναλώνοντας γενναίο πρωινό ή γεύμα και μετά κολυμπήσετε στη θάλασσα. Καλό θα είναι να επιλέξετε πριν το μπάνιο σας ένα ελαφρύ γεύμα με φρούτα ή φρυγανιές για να μην λιμοκτονήσετε στην παραλία. Σημαντικό είναι να μην υπερκαταναλώνετε και αλκοόλ όταν πρόκειται να εκτεθείτε στη ζέστη και λίγο πριν κολυμπήσετε. Γενικά πριν την απόδραση μας στην παραλία πρέπει να τηρούμε το ρητό «Παν μέτρον, άριστον».

Να βλέπετε που πατάτε

Πρέπει πάντα να έχουμε υπόψιν μας ότι σε απομονωμένες παραλίες μπορεί στο βυθό της θάλασσας να υπάρχουν σκουπίδια αλλά και αχινοί. Είναι σημαντικό προτού νιώσουμε άνετοι με μια παραλία που δεν γνωρίζουμε να κάνουμε έναν έλεγχο.

Παραλίες με κύμα προσελκύουν windsurfers

Οι παραλίες με θαλάσσια σπορ και αυτές με δυνατά κύματα είναι πιθανό να είναι πιο επικίνδυνες από τις υπόλοιπες. Αρκετοί ενθουσιώδεις τύποι θα θελήσουν να διασκεδάσουν αλλά ενδεχομένως να προκαλέσουν προβλήματα στους υπόλοιπους επισκέπτες της παραλίας. Πολλά τέτοια ατυχήματα έχουν συμβεί σε παραλίες με καταδύτες ή ψαροντουφεκάδες οπότε αν έχετε τέτοιο χόμπι προσέξτε λίγο παραπάνω.

Βασικός κίνδυνος σε αρκετές παραλίες τα ρεύματα

Αν είστε φαν του κολυμπιού στην ανοιχτή θάλασσα ή στα βαθιά μιας παραλίας έχετε υπόψιν σας ότι όσο πιο βαθιά πηγαίνουμε τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν για ρεύματα. Τα λεγόμενα υπόγεια ρεύματα μπορεί να μας αποπροσανατολίσουν και να μας δυσκολέψουν να επιστρέψουμε στην ακτή.

Διαβάστε ακόμα

Πως μπορείτε να βγάλετε το δικό σας διαβατήριο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *