Το ελληνικό νησί που ψηφίστηκε ως το «καλύτερο της Ευρώπης»

Η χώρα μας κατέκτησε δύο κορυφαίες διακρίσεις στα αμερικανικά τουριστικά βραβεία κοινού FXExpress 2021 Awards, ενώ η Σαντορίνη αναδείχθηκε ως το «καλύτερο νησί της Ευρώπης» στα βραβεία «Global Traveler’s – Leizure Lifestyle Awards» για όγδοη συνεχή χρονιά.

Και όχι άδικα θα λέγαμε εμείς αφού η Σαντορίνη έχει όλα όσα χρειάζεσαι, ένα ειδυλλιακό μέρος που συνδυάζει την χαλάρωση με τη διασκέδαση, τον ήλιο με τη θάλασσα.

Η Ελλάδα κατατάχθηκε στην πρώτη θέση της κατηγορίας «Αγαπημένη χώρα» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Αγαπημένος προορισμός για ταξίδι του μέλιτος» στα βραβεία «Global Traveler’s – The Trazees».

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά μεταξύ των αναγνωστών του μηνιαίου περιοδικού για τον επαγγελματικό τουρισμό και τον τουρισμό πολυτελείας «Global Traveler» και της ηλεκτρονικής σελίδας «The Τrazees» (trazeetravel.com) για ταξιδιώτες ηλικίας 25-40 ετών, του εκδοτικού ομίλου FXExpress Publications Inc.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές των βραβείων «οι αναγνώστες εκτίμησαν τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα προκειμένου να προσφέρει απίστευτες εμπειρίες στον τομέα του τουρισμού πολυτελείας».

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Αυγούστου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον.

Δεύτερη η Ελλάδα ανάμεσα σε 10 πολυτείς προορισμούς

Το παγκόσμιο δίκτυο πολυτελών διακοπών Virtuoso, έδωσε και φέτος στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τους προορισμούς ανά τον κόσμο που προτιμούν οι πλούσιοι πελάτες της με την Ελλάδα να ξεχωρίζει.

Σύμφωνα με την έρευνα, το έτος 2021 ξεκίνησε με υποσχέσεις και ανάπτυξη σε όλους τους ταξιδιωτικούς τομείς – περιηγήσεις, ξενοδοχεία και κρουαζιέρες, με το 45% των ερωτηθέντων να επιθυμούν να ταξιδέψουν εντός των επόμενων τριών μηνών.

Η Καλιφόρνια οδηγεί ως ο κορυφαίος εθνικός προορισμός (ΗΠΑ), ενώ η Ιταλία κατατάσσεται στην πρώτη θέση για ταξίδια στο εξωτερικό.

Στη δεύτερη θέση είναι η Ελλάδα, και ακολουθούν η Γαλλία, η Ιαπωνία και η Ιρλανδία.

Την πρώτη δεκάδα στους προορισμούς που επιλέγουν οι πλούσιοι για τις διακοπές τους συμπληρώνουν η Αυστραλία, η Ισπανία, η Σκωτία, το Μεξικό και η Ισλανδία.

Διαβάστε ακόμη:

5 πανέμορφα νησιά μια ανάσα από την Αθήνα

3 μοναδικά road trips στη Βόρεια Ελλάδα – Πώς να τα οργανώσετε

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...